23948sdkhjf

De færreste vover at blive selvstændige

Frygter administrativt bøvl og at økonomien ikke kan hænge sammen.
En ny undersøgelse gennemført af analyseinstituttet YouGov for a-kassen Dana viser, at kun otte pct. af de danske lønmodtagere overvejer at blive selvstændige erhvervsdrivende.

Det tal er alarmerende lavt, siger Danas administrerende direktør.

- Lad os slå fast, at det at turde tage springet som selvstændig kræver mod, men at forudsætningerne i høj grad er til stede - Danmark er et af de lande i verden, der har de bedste betingelser for start-up selskaber. Desuden har det at være selvstændig i dag fået en helt anden status end tidligere. I dag er det noget man er stolt af at skrive på sit CV - og den udvikling skal vi være med til at stimulere i fremtiden, så vi kan få endnu flere lønmodtagere til at tage springet,siger Keith Fobian, administrerende direktør i DANA.

35 procent af de adspurgte i undersøgelsen fortæller, at de fravælger livet som selvstændig, fordi de er bange for ikke at få en fast indkomst, og 31 procent siger, at der er alt for meget administrativt arbejde forbundet med at være selvstændig.

- Jeg synes naturligvis, at det er ærgerligt, hvis man fravælger tilværelsen som selvstændig, fordi man er bange for at miste sin faste indkomst. Svaret er tegn på, at vi desværre har en meget stærk lønmodtagerkultur i Danmark – det kan sidestilles med, at man går på arbejde hver dag med frygten for at blive fyret. Meget handler om mindset, og jeg mener, at det er meget vigtigt, at vi forsøger at ændre det i fremtiden, siger Keith Fobian.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141