23948sdkhjf

Nyt møbel-agentur satser grønt

Jens Mathiasen har netop stiftet agenturvirksomheden 2 Rethink med målet om at blive Skandinaviens bedste rådgiver inden for grønne møbler og bæredygtige arbejdsmiljøer.
Efter en årrække i hotelbranchen efterfulgt af seks år i møbelbranchen sprang 35-årige Jens Mathiasen for nylig ud som iværksætter og etablerede agenturvirksomheden 2 Rethink.

Han har de seneste knap to år været ansat hos den FSC-certificerede inventarproducent, Voglauer, i Østrig, som blandt andet har gjort sin 50.000 m2 store fabrik 100 % selvforsynende med energi.

Jens Mathiasen har således haft de ’grønne’ principper helt inde på livet, og strategien for 2 Rethink er da også kraftigt præget af en bæredygtig tankegang:

- Jeg har arbejdet med idéen det seneste år som resultat af et stigende ønske og efterspørgsel fra især hotelmarkedet omkring grøn inventarproduktion og produkter. Flere og flere hoteller gør store indsatser for miljøet, og det ville jeg gerne være med til at støtte med de produkter, jeg solgte, forklarer Jens Mathiasen.

Han har på den baggrund sammensat en portefølje af specialistfirmaer, som kan bruges i stort set alle virksomhedstyper, og nye aftaler kommer løbende til. Den eksisterende portefølje tæller blandt andre firmaet Artaqua, der udvikler plantevægge og vandkonstruktioner samt Reestore, der designer møbler af genbrugsmaterialer.

Ingen trykte materialer
For Jens Mathiesen er det afgørende, at de bæredygtige principper er med hele vejen rundt. Derfor har han bevidst fravalgt både kataloger og visitkort:

- Vi forsøger at få vores budskab ud via organisationer som fx Wood Supply for at nå flest mulige brugere og partnere uden brug af for mange ressourcer. Skal vi endelig bruge trykte materialer, så vil vi bruge grafiske huse med særlig fokus på miljøet, forklarer han.

Jens Mathiesen har endvidere forhåbninger om, at blandt andet efterårets klimakonference i København kan være med til at få flere danske virksomheder på banen med grønne initiativer:

- Vi håber, at det vil få virksomheder med på den bæredygtige bølge, og at de efterfølgende implementerer sunde indeklimastrategier på lige fod med miljøpartnerskaber på el og så videre. Det vil skabe muligheder for os som rådgiver inden for grønne møbler og bæredygtige fysiske arbejdsmiljøer, fastslår den ambitiøse iværksætter, der har som mål at blive Skandinaviens bedste på området.

Prækvalificeret til hotel-projekt
2 Rethink blev officielt etableret i begyndelsen af september, og trods den korte levetid er firmaet allerede godt i gang med at indhente opgaver.

Sammen med Jens Mathiesens tidligere arbejdsgiver, Voglauer, er 2 Rethink netop blevet prækvalificeret til at byde på inventarproduktion til et nyt Park Inn Hotel, som åbner til næste år i Malmø med 229 værelser:

- Ellers arbejder vi pt. meget med at få hentet et par andre møbelagenturer med alternativ energi hjem. Agenturer som er helt nye i Danmark og oplagte i nye bæredygtige byggerier. Inden for den kommende måned agter vi også at flytte i kontorfælleskab med andre innovative virksomheder for at dele ressourcerne, slutter Jens Mathiesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078