23948sdkhjf

Danfold halverer omsætning

Producenten af skuffesider kæmper med vigende salgstal, og det giver røde tal på bundlinjen for første halvår af 2009.
Lavere markedsaktivitet og indkøbspriser - og deraf følgende prisfald på produkter - fremhæves som de primære årsager til, at Danfold i årets første seks måneder måtte se nettoomsætningen svinde ind fra 36 til 17,3 mio. kroner.

Det samlede resultat efter skat er opgjort til -4,639 mio. kroner efter skat mod -1,612 mio. i samme periode sidste år. Det øgede underskud skyldes blandt andet tab på finansielle poster som følge af faldende valutakurser og nedskrivninger på tilgodehavender.

Trods nedgangen ser Danfold positivt på udviklingen i den kommende periode. Dette skyldes dels, at en omfattende investering i produktionen nu endelig er klar til brug og dels et vækstpotentiale i lavprismarkedet:

- Selskabet er af den overbevisning, at markedet står foran en vækst, hvilket underbygges i de forhandlinger og kontraktindgåelser, der løbende foregår og sker med selskabets kunder. Selskabet oplever således stor interesse for dets produkter samt de priser og kvaliteter, de nye anlæg kan producere til, skriver Danfold i sin periodemeddelelse.

På baggrund af halvårsresultatet justerer ledelsen sine forventninger til 2009, som nu lyder på en omsætning i niveauet 30-50 mio. kroner og et resultat mellem -4 og +6 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485