23948sdkhjf

CODE09: Nyt kontormøbel - med solceller

Montana og Linak er blandt virksomhederne bag et helt nyt hæve-sænke-bord, hvor standby-forbruget dækkes af solenergi.
Nutidens hæve-sænke-borde er en strømsluger.

Bordets ledning sidder konstant i stikkontakten og trækker strøm, kun med det formål at give brugeren muligheden for at trykke på op-/ned-knappen, og se bordet køre sekundet efter, vel at mærke uden først at skulle kravle ind under bordet og sætte kontakten i stikket først.

Under CODE09 udstiller Montana og Linak en helt ny type hæve/sænkeborde, som viser, at det kan lade sig gøre at kombinere nutidens brugervenlighed med ansvaret for en bæredygtig fremtid.

- Den strøm, der anvendes til standby på enhver arbejdsplads i fx computere, diverse opladere og fra vores verden hæve-sænke-borde, er et overflødigt forbrug. Derfor gik vi i 2008 i partnerskab med Linak, Faktor 3, Gaia Solar og DTUFotonik. Målet med projektet var at udvikle den CO2-neutrale arbejdsplads, støttet af Dansk Energi, og finde ud af, om solceller kan levere nok strøm til et hæve-sænke-bord, fortæller Joakim Lassen, kreativ direktør hos Montana.

HS2 solcellebordet er et synligt bevis på, at solceller nu kan klare standby funktionen i hæve-sænke-borde:

- Vi har i projektet testet mange forskellige solceller for at finde den type, som fungerer bedst i den slags lavtlysområder, som et kontormiljø typisk er. Ud over solcellerne får det nye arbejdsbord også en ny styringselektronik, som bruger markant mindre strøm end almindelige hæve-sænke-borde, siger Joakim Lassen, der forventer, at bordet vil være færdigudviklet og til salg i starten af 2010.

HS2-prototypen præsenteres i Montanas showroom i Pakhus 48 samt hos Linak (B4-131) i Bella Center.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097