23948sdkhjf

Stort tab til Rörvik

Den svenske træindustrikoncern Rörvik Timber realiserede et negativt resultat på 191 mio. svenske kr. før skat i årets første halvår. Markedet ser ud til gradvist at blive bedre.
Samme periode gav sidste år et underskud på 72 mio. svenske kr. Koncernens nettoomsætningen tog også et dyk til 739 mio. svenske kr. fra 1.305 mio. svenske kr. året før.

Siden rekonstruktionen af selskabet blev iværksat i slutningen af april har der været problemer med at skaffe råvarer. Dermed har produktionen i perioder stået helt stille.

- Hen imod slutningen af juni er produktion igen nået til et mere normalt niveau. Markedet er gradvis blevet bedre og leverancer følger nu planen, således lagre med opskåret træ er reduceret betydeligt, lyder det i en kommentar til regnskabet.

Udstedelse af nye aktier
Genopbygningen af selskabet går blandt andet på at reducere kapitalbindingen i lageret og hos debitorer og finde frem til en løsning i hånd med de største kreditorer. Lige nu arbejdes der specifikt på at få lov til at udstede nye aktier med henblik på at kunne skaffe flere aktionærer, og dermed flere penge til virksomheden.

Kilde: Rörvik Timber AB

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109