23948sdkhjf

Træindustrien indtager HI 2009

Danmarks største industrimesse, HI Industri i Herning, satser i år på at byde træindustrien inden for.
Tirsdag den 1. september skydes Danmarks største industrimesse i gang, og blandt nyskabelserne i år et særligt messeområde tilegnet træindustrien. Ifølge HI’s projektleder Mona Jakobsen har det været helt naturligt for messen at indlemme Woodtech som en ny undermesse.

- Vi er sikre på, at træindustrien er godt placeret på HI. Alle vores analyser viser, at der har været et ønske fra både branchen, os på messen og fra gæsterne om at indlemme træindustrien. Vi har en hel klar vision om, at messen skal udvikles i samarbejde med brancheorganisationerne, og de vil gerne have flere brancher integreret i messen, så længe der er synergier at hente, forklarer hun.

Woodtech-området vil have ca. 25 udstillere, og Mona Jakobsen oplyser, at det er helt som forventet.

Resten af messen har ellers været ramt af faldende udstillertal i år. I alt 636 udstillere har meldt deres ankomst i hallerne i MCH Messecenter Herning. Dermed lander messen et stykke under antallet af udstillere i 2007, hvor ca. 900 virksomheder viste sig frem i Herning. Men det lavere udstillertal får ikke projektleder Mona Jakobsen til at skrue forventningerne ned til årets messe.

- Vi føler ikke, at udstillerne har svigtet messen i år – de, der er med, møder med stort engagement, og mange udstillere er meget aktive. Tilbagegangen skyldes helt klart markedssituationen – det er de tilbagemeldinger vi har fået. Men det er nu, man skal ud og vise, at man er en stærk og synlig virksomhed. Det er nu, man kan vinde markedsandele ved at være synlig. Og det er nu, man skal udvikle virksomheden og sørge for, at folk lægger mærke til en, siger hun.

Hun er ikke i tvivl om, at messen kan være med til at danne grobund for den spirende optimisme, der er i industrien lige nu.

- Jeg tror, at det at komme på messe er det, folk har brug for lige nu. Jeg tror, at messen kan være med til at skabe gejst. Vi hører jo også, at det går lidt bedre for mange virksomheder her efter sommerferien, og den stemning kan messen være med til at forstærke, siger Mona Jakobsen.

I år byder messen på rekord-mange nyheder. I alt 93 verdensnyheder vil blive præsenteret på HI 2009 mod blot 22 i 2007. I alt vil er der på messen være 228 godkendte nyheder. Fire af verdensnyhederne vil blive præsenteret på Woodtech.

Messen åbnes tirsdag kl. 8.15 af skatteminister Kristian Jensen. Herefter er messen åben for besøgende tirsdag d. 1. september til torsdag d. 3. september fra kl. 9.00-17.00 samt fredag d. 4. september fra kl. 9.00-16.00.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078