23948sdkhjf

Røde tal hos Bergs Timber

Faldende priser på savede trævarer er den primære årsag til, at det svenske selskab er kommet ud af perioden september-juni med et underskud på 55,6 mio. svenske kroner før skat.
Trods fremgang i regnskabsårets tredje kvartal må svenske Bergs Timber notere sig et underskud på 55,6 mio. svenske kroner før skat i perioden 1. september 2008 – 31. maj 2009.

Resultatet er markant dårligere end den tilsvarende periode året forinden, hvor det lykkedes at realisere et overskud på 6,2 mio. svenske kroner. Omsætningen er i samme periode dalet med 15 % til 569,9 mio. svenske kroner.

Ledelsen fremhæver først og fremmest et fald i salgspriserne på savede trævarer som årsag til den negative udvikling. Det gennemsnitlige prisfald sammenlignet med sidste år er 14 %, og markedsudviklingen betegnes fortsat som usikker. Ledelsen påpeger dog, at situationen er forbedret som følge af branchens omfattende begrænsninger af produktionen.

Om Bergs Timber AB
Bergs Timber producerer og sælger savede og videreforædlede trævarer. Koncernen ejer fire produktionsanlæg, der tilsammen producerer cirka 360 000 m³ savede trævarer, hvoraf mere end 50 % videreforædles. Over 80 % af den samlede produktion går til eksport.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078