23948sdkhjf

Trævarekoncern fyrer topchef

Sveriges største træindustrikoncern, Setra Group, har brug for nye kræfter i en svær tid, og koncernen har derfor valgt at sige farvel til administrerende direktør Kent Torwald.
Bestyrelsen i svenske Setra Group valgte mandag at opsige samarbejdet med sin topchef gennem de seneste fire år, Kent Torwald.

- Setra har, i lighed med de øvrige aktører i træindustrien, haft et meget vanskeligt år, og koncernen står nu over for en række store udfordringer. I den situation, som Setra aktuelt befinder sig i, er bestyrelsen nået frem til, at vi har brug for nye kræfter til at videreudvikle Setra’s position, siger talsmand Håkan Ahlqvist.

Kent Torwald blev vicedirektør i 2003 og har siddet på direktørposten siden 2005. Hvem der skal overtage stillingen, behandles på et bestyrelsesmøde senere på ugen.

- Det er med blandede følelser, at jeg nu forlader Setra. Jeg er overbevist om, at Setra går en positiv fremtid i møde, som jeg er ked af ikke at blive en del af. På den anden side bliver det også spændende med nye udfordringer ovenpå seks år i samme virksomhed, siger Kent Thorwald.

Setra har i en periode været i økonomiske vanskeligheder, og tilbage i februar besluttede koncernledelsen at lukke to af sine 16 produktionsenheder ved udgangen af juni.

For nyligt opstillede ejerne Sveaskog, Mellanskog og LRF imidlertid garanti for en nyemission på 500 mio. svenske kroner og indsatte i den forbindelse en ny bestyrelse.

Kilde: Setra Group

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094