23948sdkhjf

Møbelmesse med muligheder

I sidste uge løb første udgave af Danish Furniture Fair af stablen, og selvom der til tider var stille, kunne både udstillere, indkøbere og arrangører sagtens blive enige om, at messens potentiale er stort.
Det nyåbnede Aquilon-messecenter i nordjyske Pandrup dannede i sidste uge rammen om møbelindustriens nyeste bud på mødested - Danish Furniture Fair.

Omkring 50 udstillere var på plads i løbet af de fem dage, hvoraf de tre første var forbeholdt fagfolk, mens der i weekenden var åbent for den brede offentlighed. Onsdag til fredag var det således primært indkøbere på inspirationsjagt, der prægede trafikken ind og ud af Pandrup.

Blandt disse var direktør Ray Mahan fra virksomheden Scan Design Furniture, som driver syv butikker på den amerikanske vestkyst. Han mente, at messen havde fået en god start og var godt tilfreds med, at to hele dage i Pandrup havde udmøntet sig i både kontakter og kontrakter.

Mahan lagde stor vægt på, at Danmark har behov for en møbelmesse som udstillingsvindue for branchen, og den holdning delte han med Jan Rasmussen fra ligeledes amerikanske 2 danes:

- Der bør helt sikkert være et mødested for branchen i Danmark. Vi har rødder her og vil gerne købe her, men efter messen i København lukkede, er det svært at følge med i, hvad der sker; hvem der stadig er i live, og hvem der kommer til af nye, sagde Jan Rasmussen.

Han og hustruen, Lene, ejer to butikker i Nashville og havde taget familien med til det nordjyske, hvor de nød naturen fra et lejet et sommerhus ved vandet.

Både 2 danes og Scan Design Furniture benyttede dagene i Danmark til at besøge faste samarbejdspartnere som Actona og Tvilum-Scanbirk, og såvel Ray Mahan som Jan Rasmussen gav udtryk for, at et eventuelt samarbejde mellem Aquilon og de store jyske fabrikker kan tilføre møbelmessen en spændende dimension.

Værdifuld networking
Blandt udstillerne i den over 15.000 m2 store udstillingshal var designvirksomheden Kløve & Ko, som var taget til Pandrup for at gøre opmærksom på sin nye serie af eksklusive børnemøbler:

- Der er lidt stille i dag ( fredag eftermiddag, red. ), og jeg kunne da godt have tænkt mig nogle flere indkøbere. Men rammerne er i top, og det kan bestemt udvikle sig til noget meget spændende heroppe, lød det fra indehaver Malene Kløve, der var godt tilfreds med udbyttet af messen:

- Jeg er ny i branchen og har fået flere gode kontakter de seneste dage. Der er masser af muligheder for networking mellem designere, producenter og forhandlere, sagde hun og fortalte, at det blandt andet var lykkedes at etablere samarbejde med en agent fra det amerikanske marked.

Også Aquilon-direktør Keld Bendixen betegnede forløbet af sin første møbelmesse som vellykket, og selvom der fortsat resterede over to dage af debutudgaven, var han allerede i fuld gang med forberedelserne til næste år:

- Rammerne er her, begejstringen er her. Nu skal vi bare ud at finde en masse udstillere til næste år, sagde den travle centerchef, inden han hastede videre til næste aftale i sin fuldt belagte mødekalender:

- Der er kunder i butikken, og det er jo positivt, konstaterede han med et smil.

Danish Furniture Fair afholdes næste år i dagene 26.-30. maj, men allerede i september inviteres møbelbranchen igen til Pandrup. Her er Aquilon vært for Private Label, der er en messe for industriens leverandører og underleverandører.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078