23948sdkhjf

Spanske aktiviteter kostede dyrt

Trods fremgang på de fleste områder må legepladsproducenten Kompan tage til takke med et 2008-underskud på 13 mio. kroner efter skat. Årsagen er et kraftigt dyk på det spanske marked.
Store problemer på det spanske marked kostede dyrt for legeudstyrsproducenten Kompan, som kom ud af 2008 med et minus på 13 mio. kroner mod et overskud på 60 mio. kroner året før.

- Vores spanske selskab har vist vigende afsætning i 2008. Normalt går salget i Spanien ned efter et valgår, men vores gik temmelig meget ned. Derfor har vi valgt at foretage en nedskrivning af goodwill. Vi har udskiftet direktøren, slanket salgsledelsen og sat meget mere fokus på vore sælgere i markedet. Vi mener, at vi allerede nu kan se en positiv effekt, siger direktør Connie Astrup-Larsen til dagbladet Børsen.

Nedgangen i det spanske kommer i et regnskabsår, som ellers har budt på vækst på alle væsentlige markeder. Før nedskrivninger og ekstraordinære poster endte driftsindtjeningen således også stort set uændret på cairka 127 mio. kroner – et niveau som ventes opretholdt i 2009. Omsætningen voksede i 2008 med 7 % til cirka 1,2 mia. kroner.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.502