23948sdkhjf

Dansk Erhverv: 2009 bliver rekordår for konkurser

Virksomhedernes økonomi er hårdt belastet, og 2009 bliver konkursernes rekordår, spår Dansk Erhverv.
Antallet af konkurser er fortsat rekord højt, selvom udviklingen nu er stagnerende. Dagens tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af konkurser er steget med 80 procent i forhold til april sidste år. Efter årets fire første måneder ligger gennemsnittet for 2009 på 471 konkurser pr. måned, og det er højere end gennemsnittet for rekordåret 2008.

- 2009 vil uden tvivl blive et rekordår for konkurser. Alle indikatorer peger nedad - investeringerne falder, forbruget er gået i stå, og eksporten er slået tilbage. Det er et billede, vi klart får bekræftet hos vores medlemsvirksomheder, siger cheføkonom i Dansk Erhverv Jens Brendstrup og henviser til en endnu ikke offentliggjort medlemsundersøgelse foretaget blandt et bredt udsnit af Dansk Erhvervs 20.000 medlemsvirksomheder.

Antallet af konkurser afspejler nemlig udviklingen i økonomien med nogle måneders forsinkelse og viser dermed, at virksomhedernes økonomi er hårdt belastet af faldet i omsætning i 2. halvdel af 2008. Dansk Erhverv forventer dog, at konkurstallet vil stabilisere sig mod slutningen af året og falde i 2010, eftersom Dansk Erhvervs seneste business-barometer for april indikerer, at virksomhederne kan skimte bunden af krisen.

- Der er tegn på en mindre udbredt pessimisme blandt virksomhedernes forventninger til fremtiden. Vi vil se den værste nedgang i første halvår af 2009, men herefter forventes økonomien svagt at begynde at stabilisere sig. Det betyder også, at konkursernes himmelflugt vil ebbe ud hen mod slutningen af året, vurderer Jens Brendstrup.



Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11