23948sdkhjf

Danskerne lægger låg på køkken-drømmene

Ifølge en rapport fra Institut for Konjunktur-Analyse (IFKA) køber danskerne færre køkkener. Kun 5% af de adspurgte hustande har investeret i nyt køkken i det seneste år.
Færre og færre danskere køber nyt køkken eller har planer om at købe et. Det viser en ny rapport fra Institut for Konjunktur-Analyse (IFKA).

Kun 5% af de adspurgte husstande har investeret i et nyt køkken i det seneste år, hvilket er det laveste tal siden 1999.

- I løbet af de sidste 10 år, er der udskiftet mange køkkener, så det er helt naturligt, at der er sket et fald, siger rådgivnings- og kvalitetschef i Bolius, Per Grunert.

Tal fra Danmarks Statistik viser den samme trend, hvor antallet af ”solgte køkkenelementer af træ” er faldet med 19% fra 2007 til 2008.

Undersøgelsen fra IFKA viser også, at 95.000 danske husstande i marts havde planer om nyt køkken, hvor dette tal året før lå på 125.000 hustande.

Adm. direktør for HTH Køkken, Henrik Karup Jørgensen, kan ikke genkende tendensen.
- Vi har haft en nedgang i salget til de store boligprojekter og også til nybyggerier. Dette følger den nedgang, der generelt er i opstarten af nyt byggeri. På privatmarkedet ser vi fortsat en positiv udvikling, siger han til Bolius.

Kilde: Bolius

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14