23948sdkhjf

Millionminus: Et rigtigt investeringsår for fremadstormende designbrand

Udlært som guldsmed i 1970 har Erik Bagger i årtier været en kendt og anerkendt designer. Ikke mindst på grund af glasserien Grand Cru.

For få år siden skød han så sit møbelprojekt i gang og præsenterede en stribe borde og stole og lancerede sit møbelbrand Erik Bagger Furniture.

Det projekt er for alvor sat på skinner, og i det netop præsenterede årsregnskab ses de massive investeringer både på det eksploderende omfang af aktiver og på driftsunderskuddet.

Brian Jensen, der er adm. direktør for møbelselskabet, er  tilfreds med det, der er et millionunderskud med vilje.

- Vi er i gang med at bygge virksomheden op med hele kollektionen, organisationen, it-systemer, e-commerce platfom - ja, hele fundamentet, siger han til Wood Supply.

Bred kollektion fra start

Erik Bagger Furniture skal med direktørens ord ud og sætte aftryk på møbelindustrien med et nyt nordisk brand, som er kendetegnet ved et kurvet formsprog, som kunne minde om Erik Baggers glas.

- Erik har bygget en stor kollektion, så vi kan gå meget bredt ud allerede fra dag ét. Det er unormalt, at man kan gå så bredt ud fra start, så det skal vi ud med og finde fodfæste på både konsummarked og kontraktmarked, siger han.

Strategien er at levere den højeste kvalitet i materialerne og konstruktionerne, som kan matche kvaliteten fra de førende premium brands inden for klassisk dansk design. Til gengæld til lavere priser. Hele produktionen foregår hos underleverandører i Baltikum, som Erik Bagger Furniture selv er i direkte kontakt med.

- Vi prøver at havde en smartere tilgang til produktion, så vi kan levere den højeste kvalitet til billige penge.

Investeringerne fortsætter i det nye regnskabsår, fortæller Brian Jensen, og derfor forventer han et nyt minus med vilje. Men forhåbentlig med højere omsætning, fordi handlerne forhåbentlig begynder at rulle.

Erik Bagger Furniture A/S
t. kr. 2015/2016 2014/2015
Bruttoresultat -3.552 -1.116
Resultat af primær drift  -5.973 -1.743
Resultat før skat -5.876 -1.744
Årets resultat -5.425 -1.534
Balancesum 15.062 390
Egenkapital  13.391  -1.034
Personaleomkostninger -2.299 -553
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125