23948sdkhjf

Analytiker: Bunden er nået

Nordea-analytiker vurderer at aktiemarkedet er på vej ud af krisen, og at boligmarkedet, arbejdsmarkedet og den generelle økonomi følger efter snarest.
Analytiker Henrik Drusebjerg, Nordea, vurderer, at aktiemarkedet, boligmarkedet, arbejdsmarkedet og den generelle økonomi er på vej ud af krisen.

I de seneste to måneder er det danske C20-indeks steget med 18%. Denne stigning indikerer, at der er ved at ske en ændring. Aktiemarkederne er seks til ni måneder foran de resterende markeder, derfor vil en fremgang på boligmarkedet, arbejdsmarkedet og den generelle økonomi først værre at spore efter sommer.

Henrik Drusebjergs optimisme bunder i, at regeringer og nationalbanker verden over har postet penge ud i økonomien.

Desværre følger arbejdsløsheden ikke umiddelbart med. Det skyldes, ifølge Henrik Drusebjerg, at virksomhederne som oftest er en smule bagefter økonomien.

- Arbejdsløsheden er en lidt forsinket effekt af økonomien. Virksomheder er dårlige til at omstille sig fra gode tider til dårlige tider. Det betyder, at man typisk ser arbejdsløsheden stige relativt sent i krisen. Til gengæld ser man den så også stige et stykke ind i vendingen, før virksomhederne igen får omstillet sig og tør have troen på, at det reelt er en vending og ansætte folk igen. Så det vil vi desværre nok se en tid endnu, siger han til Ritzau.

Kilde: JydskeVestkysten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078