23948sdkhjf

London bygger verdens højeste træhus

På blot ni uger er det lykkedes at rejse et ni etager højt træhus i London. Valget af træ som byggemateriale har reduceret CO2-udledningen med 310 tons.
Arkitektfirmaet Waugh Thistleton står bag et nyt, ni etager højt træhus i London, hvor såvel bærende konstruktioner som elevatorskakter er udført i træ. Visionen bag det markante træbyggeri har været at reducere den menneskelige klimapåvirkning mest muligt:

- Derfor var det afgørende ikke kun at indregne energiforbruget men også den energi, som bruges på at producere materialer og opføre selve bygningen, forklarer arkitekt Kirsten Haggart.

Gennem en årrække har Waugh Thistleton Architects undersøgt forskellene mellem at anvende henholdsvis træ og stål/beton i byggeri, og til det aktuelle projekt har firmaet estimeret, at man - ved anvendelse af stål og beton - ville udlede godt 125 ton kulstof til produktion af materialerne.

Til sammenligning absorberer de i alt 910 m³ anvendt træ 186 ton kulstof, hvilket altså giver en besparelse på mere end 310 ton.

Opført på rekordtid
Det nye højhus - som er døbt ” the Stadthaus” - skulle angiveligt være verdens største af sin art, og så er det tilmed opført på rekordtid.

Takket være præfabrikerede profiler tog det således blot ni uger at rejse bygningen, som er baseret på en platformkonstruktion, hvor hver etage ’hviler’ på væggene fra den underliggende etage.


Foto: forest.fi

Kilde: forest.fi

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062