23948sdkhjf

Tvilum-Scanbirk ramt af tilbagegang

Målt på såvel omsætning som indtjening blev 2008 et skidt år for møbelgiganten, der tabte 109 mio. kroner af indtjeningen i forhold til 2007.
Tvilum-Scanbirk er ramt af tilbagegang på alle markeder, og det kan aflæses direkte i 2008-regnskabet, der blev offentliggjort mandag.

Omsætningen er faldet med 17 % til 2,2 mia. kroner, mens resultatet efter skat lyder på 29 mio. kroner mod 138 mio. kroner året før.

- Resultatet for 2008 er ikke særligt tilfredsstillende. Det lever heller ikke op til forventningerne ved årets begyndelse. Men den globale økonomiske krise har ramt os ligesom mange andre. Til gengæld er der sket en væsentlig forbedring af vort cashflow fra driften, og ved udgangen af regnskabsåret havde vi 200 mio. kroner kontant i kassen, siger koncernchef Lau Frandsen til Børsen.

Ledelsen har i løbet af 2008 løbende tilpasset omkostningerne, hvilket blandt andet har reduceret medarbejderstaben fra 1.514 til 1.347. Heraf er en del forsvundet ved naturlig afgang, mens 82 blev afskediget tilbage i januar. Lau Frandsen understreger dog, at der ikke er planer om flere fyringer i denne omgang.

Bedre resultat i 2009
Trods tilbagegangen ser Tvilum-Scanbirk fortrøstningsfuldt på fremtiden. Møbelproducenten har investeret markant i sit produktprogram, og i løbet af foråret er alle møbler blevet forsynet med Indeklimamærket. Endvidere anvendes der nu kun bæredygtigt træ i produktionen.

Forventningerne for 2009 går på en omsætning på niveau med 2008, men de markante tilpasninger ventes at smitte positivt af på resultatudviklingen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078