23948sdkhjf

EU-afgørelse giver dyrere havemøbler

Danskernes hang til havemøbler af tropisk hårdtræ bliver en noget dyrere fornøjelse, hvis EU som ventet vedtager en lov, der forbyder handel med ulovligt fældet træ.
Som fortalt her på Wood Supply i går, lykkedes det onsdag at samle flertal i Europaparlamentet for et forslag, der skal gøre det forbudt at importere ulovligt fældet træ til et EU-land.

Ministerrådet ventes at gøre forslaget til lov i løbet af en måned, og derfor må forbrugerne nu til at vænne sig til, at fx billige havemøbler i tropisk træ ikke længere vil være en mulighed. Sådan lyder meldingen fra grossistfirmaet DLH:

- Det er ikke gratis at miljøcertificere, så det skal forbrugerne være indstillet på, siger miljødirektør Erik Albrechtsen til P4 Østjylland.

Det kan være lettere sagt end gjort, for Erik Albrechtsens erfaring er, at danskerne ikke altid har lyst til at betale mere for det bæredygtige træ:

- Det holder lidt hårdt. Det er blandt andet derfor, vi allierer os med miljøorganisationerne. Det er vigtigt, at forbrugeren får indtryk af, at hvis han giver noget mere for produkterne, så er han også med til at sikre skovene, siger han.

Læs mere:
Ulovligt tømmer bliver… ulovligt!

Kilde: P4 Østjylland

Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094