23948sdkhjf

Østjysk møbelproducent pænt ud af regnskabsåret

Omann Jun’s Møbelfabrik oplevede i 2008 et fald i indtjeningen på godt 2 mio. kroner, men ledelsen betegner overskuddet på 2,3 mio. kroner efter skat som tilfredsstillende.
Trods svære markedsvilkår lykkedes det den familieejede Omann Jun’s Møbelfabrik at komme helskindet ud af 2008. Ud af en bruttofortjeneste på 12,9 mio. kroner har den østjyske møbelproducent realiseret et bundlinjeresultat på 2,3 mio. kroner mod 4,2 mio. i 2007.

Ledelsen oplyser i sin netop offentliggjorte årsrapport, at markedet for kontorsystemer – hvor Omann Jun opererer – har været mærkbart påvirket af finanskrisen, men for Omann Jun er dette delvist opvejet af leverancer til en række større projekter.

Endvidere har selskabet etableret samarbejde om salg og markedsføring med nye europæiske forhandlere, og dette skabte de første ordrer allerede i slutningen af 2008.

Generelt ser Omann Jun positivt på mulighederne i det kommende år, men ledelsen erkender, at den finansielle krise gør det svært at forudse udviklingen:

- Gennem fortsat produktudvikling, lancering af en række nye produkter samt markedsføringstiltag forventes aktivitetsniveauet og indtjeningen for 2009 som helhed at være på et tilfredsstillende niveau. Virkningen af finanskrisen og den økonomiske afmatning er i den sammenhæng dog stadig en ubekendt faktor, lyder det.

Omann Jun's Møbelfabrik A/S er grundlagt i 1933 i Tørring ved Vejle og er siden 2005 blevet drevet af Ulrich Omann, der er tredje generation i firmaet. Produktsortimentet omfatter blandt andet hæve-/sænkeborde, reolsystemer og konferenceborde.

Kilde: Omann Jun's Møbelfabrik A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062