23948sdkhjf

Bæredygtighed er ikke en begrænsning for godt design

FSC-prisvinder Jonas Pedersen har ved selvsyn oplevet, hvad bæredygtig skovdrift betyder, og for ham er godt design mere og andet end form og funktion.
Designstuderende Jonas Pedersen vandt i efteråret 1. pladsen i FSC-designkonkurrencen ”Wood is Good” med sit nytænkende garderobemøbel ”Extrude”.

Præmien var en rejse til Nicaragua, hvor han skulle udforme en prototype af sit eget design i samarbejde med håndværkere fra et lokalt værksted og fusionere skandinavisk design med nicaraguanske træsorter og håndværksmetoder.

I disse dage ankommer prototyperne til Danmark, og for den unge designstuderende fra Århus Arkitektskole fremstår disse som eksempler på, hvad bæredygtig skovdrift betyder for naturen og for de mennesker, der bor i lokalsamfundet:

- For mig er bæredygtighed ikke en begrænsning for godt design, men en mulighed for at give produkter berettigelse. Godt design er mere end form og funktion, det er et samspil mellem produktion, transport, god formgivning og innovation, siger Jonas Pedersen.

Extrude er fremtiden
Designer Tobias Jacobsen, der sammen med Louise Campbell og Cecilie Manz var med til at kåre Extrude-møblet som vinder, mener, at Jonas’ tilgang til design er vigtig for beskyttelsen af klodens naturlige ressourcer.

- Det er fedt, at en ung designer som Jonas også tænker bæredygtighed og oprindelse i designprocessen. Det gør mig glad. For han tegner jo fremtidens designs og den måde, vi bruger jordens ressourcer på fremover, siger Tobias Jacobsen.

”Wood is Good” udskrives af FSC Danmark, WWF og Nepenthes.

Kilde: FSC Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063