23948sdkhjf

Kurven knækket hos underleverandør

Bramming Plast-Industri - der blandt andet leverer skumplast til møbelindustrien - har oplevet en salgsnedgang på op mod 30 % i møbel- og industrisektoren. Ledelsen tror dog på, at udviklingen kan vendes inden årsskiftet.
Ovenpå en årrække med vækst blev Bramming Plast-Industri sidste år ramt af den økonomiske krise med nedgang på flere væsentlige markeder:

- For første gang i virksomhedens historie oplevede vi et knæk på den opadgående kurve. Vores salg faldt med 25-30 % fordelt på møbelsektoren og den industrielle sektor, som begge udgør 40 % af omsætningen, og tendensen er fortsat ind i det nye regnskabsår. I november lå vore forventninger for i år over 2008, men nu tør vi ikke give bud på hele året. Som ordreproducerende virksomhed har vi meget svært ved at planlægge lige nu, siger direktør Jesper Brix til Erhvervsbladet.

Jesper Brix overtog i august sidste år chefstolen fra fabrikkens stifter, John Feldt, og de første måneder har således været alt andet end nemme for den nye direktør:

- Det er en barsk start, men jeg betragter det egentlig som en styrke, at jeg så tidligt kommer til at arbejde med de mekanismer, der kendetegner en nedgangsperiode. Efter at det har buldret derudad i de seneste otte-ti år, er det nu min vigtigste opgave at tilpasse kapaciteten i både Polen og Bramming, forklarer han.

Fremgang fra sidst på året
I løbet af 2008 rundede Bramming Plast-Industri 450 ansatte fordelt på fem fabrikker og et salgsselskab i Sverige. Som følge af krisen har virksomheden dog været nødt til at skære lidt og beskæftiger i dag lige under 400 medarbejdere.

Jesper Brix vælger dog at hæfte sig ved det positive – nemlig at virksomhedens nedgang ikke er nær så stor som i industrien generelt, og at Bramming Plast-Industri dermed vinder markedsandele:

- Desuden har vi ansat tre nye sælgere siden sidste kvartal af 2008, og vi har gang i mange nye, spændende projekter. Vore salgsfolk synes ikke, at de vigende tal afspejler, hvad der sker i deres hverdag. Min ambition er, at vore nye projekter er begyndt at bære frugt ved udgangen af 2009, fortæller direktøren.

Bramming Plast-Industri hentede i 2008 et overskud på godt 15 mio. kroner før, og forventningerne for 2009 lyder på ”et noget lavere overskud”.

Kilde: Bramming Plast-Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078