23948sdkhjf

Byggeri for milliarder sat i bero

Byggeprojekter for 2,5 mia. kroner er udskudt, mens danskerne afventer tilskud fra boligpuljen. Dansk Byggeri foreslår reglerne ændret, således påbegyndte projekter også kan opnå støtte.
Man kan udelukkende få tilskud fra regeringens renoveringspulje, hvis byggeprojektet ikke har forladt tegnebrættet. Derfor er tusindvis af planlagte projekter til en samlet værdi på omkring 2,5 mia. kroner nu sat i bero. Det vurderer Dansk Byggeri over for Epn.dk:

- Nu er der gået en uge mere, hvor byggeriet er gået helt i stå. Derfor bør reglerne ændres, så kunderne ikke på forhånd er udelukket fra tilskud, blot fordi arbejdet er sat i gang, lyder opfordringen fra erhvervspolitisk konsulent Kathrine Stampe Andersen.

Hun og Dansk Byggeri foreslår, at reglerne ændres, således det også bliver muligt at søge tilskud for de projekter, der er igangsat fra 1. april og frem:

- Det vil være en bedre måde at udnytte kapaciteten i byggebranchen, frem for at håndværkerne skal gå ledige rundt indtil maj eller juni, når danskerne har fået tilsagn om tilskud fra staten, siger hun og påpeger, at en rundspørge hos Dansk Byggeris medlemmer viser, at 63 % lige nu oplever faldende ordreindgang.

Hos regeringen er man dog ikke umiddelbart indstillet på at ændre reglerne:

- Vi har valgt at sige, at først til mølle-princippet gælder. Hvis folk får en forventning om, at de kan søge til noget, de allerede har sat i gang, frygter jeg, at de får stillet noget i udsigt, som vi ikke kan levere, siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen.

Kilde: Epn.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094