23948sdkhjf

Dyrup på vej mod yderligere nedskæringer

Et underskud på 90 mio. kroner før skat på Dyrup-aktiviteterne trak Monberg & Thorsens samlede resultat ned med 58 mio. kroner i forhold til 2007. Udviklingen kan koste yderligere job hos Dyrup.
Trods øget indtjening hos MT Højgaard, hvor Monberg & Thorsen ejer 46 % af aktierne, oplevede den sjællandske entreprenørkoncern et fald i markant fald i indtjeningen i 2008.

Den primære årsag til nedgangen er et underskud før skat på 90 mio. kroner hos datterselskabet Dyrup, der blev hårdt ramt af de ændrede økonomiske konjunkturer i 2008.

Udviklingen blev ekstra kritisk, fordi Dyrup lige nu er midt i en større omstillingsproces, hvor selskabet blandt andet er undervejs med en opgradering af produktionsfaciliteterne for vandbaserede produkter i Søborg samt udvikling af et nyt ERP-system i Danmark.

Begge projekter afsluttes i 2009, og herefter er det målet, at Dyrup skal give overskud. I lighed med 2008 ser indeværende år dog ud til at blive vanskeligt for Dyrup. Selskabet skar i løbet af sidste år godt 100 stillinger væk, og ifølge administrerende direktør Jørgen Nikolajsen kan yderligere fyringer ikke udelukkes:

- Jeg føler egentlig, at vi er godt rustet til 2009. Men det er klart, at når vi ser et markant fald i 4. kvartal, så er vi nødt til at køre en sparerunde til, så vi er på den sikre side, siger han til RB-Børsen.

Kilde: Monberg & Thorsen / RB Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078