23948sdkhjf

Bøde for fiktive møbelpriser

Furn Partner skal betale 20.000 kroner i bøde for at opgive såkaldt "normale møbelhandlerpriser" i avisannoncer.
Via annoncer i Skive Folkeblad gav møbelproducenten Furn Partner (nu Partas) løfter om store besparelser ved køb af møbler. For at illustrere rabatterne havde virksomheden indrykket "normale møbelhandlerpriser" ved siden af sine egne priser.

Den går ikke, sagde Forbrugerombudsmanden, som på den baggrund meldte Furn Partner for ulovlig markedsføring. Ifølge fpn.dk resulterede anmeldelsen i en bøde på 20.000 kroner, og den har Furn Partner netop accepteret.

- Når man i annoncer sammenligner priser med egne tidligere priser eller med konkurrenternes priser, skal det være udtryk for reelle priser, og varerne skal derfor have været solgt til den opgivne pris, siger Katrine de Neergaard, der er jurist hos Forbrugerombudsmanden.

Hun forklarer, at producenten gerne må skrive, at varerne er billige, eller at der ikke er en mellemhandler. Man skal dog kunne dokumentere, at den specifikke vare har været solgt til den pris, der opgives som sammenlignende før-pris eller normalpris.

Forbrugerombudsmanden har pt. en lignende sag kørende, hvor Foreningen af Danske Møbelhandlere har meldt Hurup Møbelfabrik for at annoncere i tv og dagspressen med besparelser i forhold til såkaldte ”normale møbelhandler-priser”.

Kilde: fpn.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094