23948sdkhjf

Designcenter får millioner til udvikling

Design er en vigtig motor for innovation og udvikling af danske virksomheder, og derfor giver Kulturministeriet nu tre millioner kroner til Center for Designforskning.
Bevillingen på 3 mio. kroner er et udtryk for, at regeringen ser designforskning som en vigtig nøgle til at kvalitetsudvikle de danske designuddannelser og dermed forbedre Danmarks konkurrenceevne:

- Dansk design har et stort potentiale, og det skal vi selvfølgelig udnytte fuldt ud. De danske designuddannelser skal kunne måle sig med de bedste i verden. Derfor er det også afgørende, at vores designforskning har et højt niveau og bidrager til at sætte de danske designkompetencer på verdenskortet, siger Kulturminister Carina Christensen.

Dorthe Mejlhede, centerchef på Center for Designforskning, ser frem til at arbejde med de muligheder, som bevillingen giver:

- Med bevillingen kan vi bidrage til at forskningsbasere uddannelserne på vores fire institutioner, så vores kandidater kan gøre en endnu større forskel ude i virksomhederne. Hvis Danmark skal være blandt de økonomisk førende lande i fremtiden, så er evnen til at få de bedste idéer og skabe innovative produkter helt afgørende. I den forbindelse er design et vigtigt konkurrenceparameter, for design skaber oplevelser og merværdi, fastslår hun.

Center for Designforskning omfatter designforskerne på Arkitektskolen Aarhus, Danmarks Designskole, Designskolen Kolding og Kunstakademiets Arkitektskole.

Kilde: Kulturministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079