23948sdkhjf

Med FSC i Nicaragua: Savværket

På rejsens Dag 4 besøger Jonas Petersen og hans følge det savværk, som ligger i tilknytning til FSC-regnskoven; Laya Siksa.
Ovenpå besøget i Laya Siksa-regnskoven sætter den danske delegation på turens fjerde dag kurs mod Laya Siksas savværk.

Dagens guide er den 30-årige Volbert, der er ansat i en art statslig funktion, hvor han tjekker, at skovene bliver drevet efter reglerne. Volbert skal introducere selskabet for savværket, der ligger en lille halv times kørsel fra den landsby, hvor de danske gæster netop har overnattet.

Certificering giver adgang til udenlandske markeder
Der er allerede gang i maskinerne på savværket, som for tre år siden fik sit FSC-certifikat, og det er noget, der har haft betydning for aktivitetsniveauet, fortæller Oliviero - én af de store ildsjæle bag certificeringen af savværket:

- Med en certificering kan vi skabe tillid til vores træ og få adgang til det udenlandske marked. På den måde kan hensynet til naturen gå hånd i hånd med en økonomisk gevinst, forklarer han.

Certificeringen har således været med til at levestandarden i lokalområdet, og nogle af pengene har man brugt til at udbedre den lokale skole og kirken. Et job på savværket er meget attraktivt, fordi lønnen udbetales kontant, hvilket er en sjældenhed på disse kanter.

I samarbejde med FSC Danmark følger Wood Supply i disse dage FSC-prisvinderen Jonas Pedersen på rejse i Nicaragua, hvor han skal være med til at få en møbelproduktion op at stå.

Læs mere:
Turen til den certificerede regnskov
Mødet med lokale møbeltraditioner
Følg prisvinder på eventyr i Nicaragua

Kilde: FSC Danmark / Foto: Johan Spanner

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062