23948sdkhjf

Møbelproducent styrer uden om fyringerne

Selvom salget af møbler i den dyre ende er for nedadgående, behøver Flexa ikke at skære i medarbejderstaben. Det skyldes, at den østjyske møbelproducent oplever markant stigende efterspørgsel i den billige kategori.
Fyringer har været et hyppigt anvendt redskab for mange virksomheder i deres bestræbelser på at holde krisen på afstand.

Fyringer er dog ikke et tema hos møbelproducenten Flexa Group. Her har finanskrisen har nemlig betydet, at møbler i den dyre ende er knap så efterspurgte, mens de billige til gengæld sælger godt. Og således kan ledelsen nøjes med at rokere lidt rundt blandt personalet på fabrikken i Hornsyld ved Horsens:

- Vi kan se, at forbrugerne vælger den lidt dyrere finish fra og fx køber et lakeret møbel i stedet for et hvidbejdset. Det indretter vi så produktionen efter, siger direktør Frans Vindbjerg til Horsens Folkeblad.

Flexa lukkede sidste forår en fabrik i Holstebro, og sammen med en række andre tiltag bragte det virksomheden på forkant med udviklingen:

- Vi tog tilpasningen tidligt, før der var tale om krise i Danmark, og det kommer os til gode nu, siger Frans Vindbjerg.

Den nuværende markedssituation får Vindbjerg og den øvrige ledelse til at være lidt varsom med investeringerne, men det er ikke ensbetydende med, at der er lukket helt på investeringssiden.

Således har Flexa netop åbnet nye butikker i Miami og Las Vegas, og ifølge direktøren er der sandsynligvis inden længe flere butikker på vej.

Kilde: Horsens Folkeblad

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109