23948sdkhjf

Med FSC i Nicaragua: Turen til den certificerede regnskov

Dag 3 byder på en rejse ind i landet for at opleve, hvordan en FSC-certificeret skov drives på nicaraguansk manér.
Hvor de første dage var koncentreret omkring arbejdet på værkstedet Simplemente Madera, byder den tredje dag i Nicaragua på en rejse ind i landet for Jonas Pedersen og hans følge.

Rejsens destination er FSC-regnskoven Laya Siksa, der ligger 15 timers kørsel fra Nicaraguas hovedstad, Managua.

Med som guider har den danske delegation et par af de arbejdere, som til daglig arbejder i skoven, og på vej mod Laya Siksa krydser selskabet en lang række små broer.

Disse er en direkte konsekvens af områdets FSC-certificering, der betyder, at man ikke længere bare må køre over de små vandløb eller lægge jord på. Vandet skal nemlig kunne løbe frit.

Skovning én måned om året
FSC-regnkovens ansatte er kun beskæftiget med skovningsarbejde i den ene måned om året, hvor den lerede jord er tilpas hård til, at man kan slæbe stammerne ud uden problemer. I den mellemliggende periode arbejder de i stedet på savværket, som ligger et par timers gang fra landsbyen.

For Jonas Pedersen er besøget i det 4.667 hektar store skovområde en speciel oplevelse. Det er nemlig herfra, at træet på Simplemente Madera i hovedstaden stammer, og Jonas’ garderobe-projekt er således med til at holde hjulene i den lokale FSC-fødekæde i gang.

I samarbejde med FSC Danmark følger Wood Supply i disse dage FSC-prisvinderen Jonas Pedersen på rejse i Nicaragua, hvor han skal være med til at få en møbelproduktion op at stå.

Læs mere:
Mødet med lokale møbeltraditioner
Følg prisvinder på eventyr i Nicaragua

Kilde: FSC Danmark / Foto: Johan Spanner

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078