23948sdkhjf

Direktør venter på foråret

Købet af træplejeproducenten Faxe A/S tynger i regnskabet hos Esbjerg Farve- & Lakfabrik, men det betyder ikke, at direktøren fortryder sin investering. Han tror på, at finanskrisen kan gavne markedet for vedligeholdelsesprodukter.
Tilbage i oktober 2007 overtog Esbjerg Farve- & Lakfabrik aktiviteterne i Faxe A/S, men ekspansionen har indtil videre kostet den 120 år gamle virksomhed dyrt.

Esbjerg-virksomheden - der ellers ikke har for vane at gå med underskud - måtte således indkassere et minus på seks mio. kroner i sit seneste regnskab, men administrerende direktør Jens Ole Bahr er fortsat fortrøstningsfuld.

Han sætter sin lid til, at finanskrisens indtog i højere grad vil få forbrugerne til at fokusere på vedligeholdelse:

- Vi er overbeviste om, at der også i fremtiden vil være behov for de produkter, vi laver, blandt andet Faxe-delen, for der skal fortsat vedligeholdes terrasser, køkkenborde og gulve. Det kan godt være, forbrugerne vil holde igen med de store indkøb i en periode og i stedet passe godt på det, de har. Vi håber, der kommer forår i luften snart, siger han til Erhvervsbladet.

Aktiviteter samlet i Esbjerg
En del af årets underskud skal ses i lyset af de meromkostninger, som opstod ved overtagelsen af Faxe, og problemerne har ført til, at Esbjerg Farve- & Lakfabrik har samlet alle aktiviteterne i det vestjyske:

- Flytningen af virksomheden rummer de klassiske elementer, og konsekvensen er blevet, at i stedet for at videreføre dele af virksomheden på den gamle adresse, er det hele nu samlet i Esbjerg, forklarer Jens Ole Bahr.

Udover en mulig ændring i forbrugervaner, hænger direktøren sin optimisme op på, at Esbjerg Farve- & Lakfabrik med overtagelsen har fået adgang til forbrugermarkedet af professionelle og gør-det-selv-folk via de flere end over 2.000 forhandlere, som Faxe-programmet sælges igennem.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078