23948sdkhjf

Følg prisvinder på eventyr i Nicaragua

Vinderen af FSC’s designpris - Jonas Pedersen - landede i fredags i Nicaragua, hvor han skal være med til at sætte sit vinderdesign i produktion. Følg med i Jonas’ eventyr her på portalen.
Den århusianske arkitektstuderende, Jonas Pedersen, vandt tilbage i december FSC's designkonkurrence ”Wood Is Good”. Jonas’ vinderdesign var en fleksibel garderobeløsning med navnet "Extrude", og anstrengelserne blev belønnet med en rejse til Nicaragua.

Her skal den unge studerende blandt andet være med til at udforme en prototype af sit eget design i samarbejde med den bæredygtige møbelproducent Simplemente Madera.

Fredag eftermiddag ankom Jonas og hans følge så til Nicaraguas hovedstad, Managua. Ovenpå indkvartering og en god nats søvn gik turen til Simplemente Maderas værksted, hvor produktionen af Extrude skal finde sted.

Værkstedet er beliggende i udkanten af hovedstaden, og den danske delegation blev her budt velkommen af Simplemente Maderas britiske grundlægger, Mathew, som viste rundt blandt maskiner og endeløse mængder af tropisk, nicaraguansk træ i alle tænkelige farver, former og kvaliteter.

I samarbejde med FSC Danmark vil vi her på Wood Supply i den kommende uges tid følge Jonas’ oplevelser fra sidelinjen. Rejsen vil blandt andet føre ham på opdagelse i regnskoven, hvor bæredygtighedsprincipperne skal opleves helt tæt på kroppen og tilbage til produktionen, hvor idealer for dansk design skal omsættes til nicaraguanske forhold.

Om Wood Is Good
Konkurrencen "Wood Is Good" udskrives blandt arkitektur- og designstuderende og fokuserer på bæredygtigt design. Den afholdes hvert år af FSC Danmark i samarbejde med Udviklingscenter for Møbler & Træ samt miljøorganisationerne WWF Verdensnaturfonden og Nepenthes.

"Wood Is Good" er støttet af Just Business, Ikea, Coop, JYSK, Trip Trap og DLH.

Kilde: FSC Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078