23948sdkhjf

Invita-fabrik foran lukning

Nobia indleder i denne uge forhandlinger om at flytte produktionen af Invita-køkkener fra fabrikken i Bording til Nobia Danmarks fabrik i Ølgod.
Køkkenproducenten Nobia etablerede i efteråret selskabet Nobia Danmark som overbygning til HTH, Invita og Uno form. Selskabets funktion har fra begyndelsen været at opnå stordriftsfordele ved indkøb og produktion, og nu tyder det på, at der i netop produktionen er markante ændringer på vej.

Koncernledelsen oplyser således onsdag, at Nobia Danmark i denne uge indleder forhandlinger om at lukke Invita-fabrikken i Bording. Det sker med henblik på at flytte produktionen til Ølgod:

- Dette er et naturligt skridt i bestræbelserne på at øge vores konkurrenceevne hos Nobia. Det er mere effektivt at samle produktionen et sted frem for på to fabrikker. Faciliteterne i Ølgod er af en mere moderne karakter, så vi mener, at det er mest hensigtsmæssigt at lægge produktionen her, forklarer koncernchef Preben Bagger.

Han oplyser endvidere, at en mere præcis dato for flytningen vil blive fastsat under den kommende tids forhandlinger. Her vil det samtidig blive fastlagt, hvor mange af de nuværende 250 Invita-ansatte, der kan se frem til en fyreseddel:

- Desværre vil strategien få negativ indflydelse på antallet af stillinger i Bording. Men vi implementerer denne strategi i bestræbelserne på at forbedre vores markedsposition, så vi kan være klar, når økonomien vender, siger Preben Bagger.

Kilde: Nobia AB

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095