23948sdkhjf

Setra lukker to savværker

Den svenske trævarekoncern har yderligere nedskæringer i sigte, og det går ud over to af koncernens 16 svenske produktionsenheder.
I bestræbelserne på at mindske tabene på savværkerne i det nordlige Sverige indledte Setra tilbage i november forhandlinger om at nedlægge enhederne Lövholmen og Färila, der hver beskæftiger 70 ansatte.

Forhandlingerne er nu afsluttet, og de to fabrikker lukker ved udgangen af juni:

- Det er en trist besked, som vi nu skal give vore ansatte. Nedlæggelserne berører ikke kun de ansatte, men også mange i lokalsamfundene, siger koncernchef Kent Torwald, som dog nu ser positivt på Setra-koncernens fremtid:

- De aktuelle lukninger – sammenholdt med de tiltag, vi allerede har gennemført – kommer til at styrke Setras industrielle konkurrenceevne og vil bidrage til, at vi står godt rustede, hvis lavkonjunkturen bliver langvarig, siger han og understreger, at der pt. ikke er planer om yderligere nedskæringer.

Med lukningerne regner Setra med at kunne forbedre sit årsresultat med 100 mio. svenske kroner gældende fra 2010. Lövholmen og Färila-værkerne har en samlet årlig produktionskapacitet på 350.000 m3.

Om Setra
Setra Group har totalt omkring 1.400 ansatte og omsætter for godt fem mia. svenske kroner. Heraf genereres cirka 55 % gennem eksport til primært Storbritannien, Danmark, Tyskland, Japan, Norge og Spanien.

Kilde: Woodnet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078