23948sdkhjf

'Grøn' lænestol løb med nystiftet pris

En italiensk hvilestol med sæde af genbrugte plasticflasker satte alle konkurrenterne til vægs i konkurrencen om Green Furniture Award.
Under overskriften ”Outstanding Sustainable Design, standing out conceptually and visually” blev den internationale møbelbranche i efteråret opfordret til at komme med bud på fremtidens bæredygtige møbeldesign.

Konkurrencen fandt sin afgørelse under sidste uges møbelmesse i Stockholm, og det blev den italienske møbeldesigner, Monolo Bossi, der løb med prisen og hovedparten af de 100.000 svenske kroner i præmiesum.

Bossis bidrag var stolen ”Be Inspireled”, der er skabt i formpresset bøg og filt i fibre fra brugte plasticflasker, og juryen lagde i bedømmelsen vægt på designerens evne til at kombinere det bæredygtige element med moderne møbeldesign:

- Det er et glimrende eksempel på ’Outstanding Sustainable Design’ i moderne og interessante former, der kombinerer naturlige og genanvendelige materialer. Et møbel med kvaliteter til at blive en klassiker, lød det fra det seks mand store dommerpanel.

Green Furniture Award er en nyetableret konkurrence for øko-designede møbler. Konkurrencen er udviklet og finansieret af den skånske møbelproducent; Berhin Studios.

Kilde: Green Furniture Award

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078