23948sdkhjf

Møbler i genbrugstræ hitter

Trods svære markedsbetingelser oplever Thors-Design en stigende interesse for sine møbler, der er produceret af træ fra gammelt bolværk.
For seks år siden købte vestjyske Thor-Design 1.500 m3 bolværk fra Korsør Havn. Bolværket er fremstillet af det vestafrikanske tropetræ Azobè, og selvom det havde stået under vand i 40 år, var det stadig helt frisk:

- Man kan uden at overdrive kalde det for evighedstræ. Azobè er stort set uforgængeligt og kan tåle at stå udendørs året rundt uden vedligeholdelse, da træet har et naturligt indhold af beskyttende olier, forklarer indehaver Carsten Thor.
Han og medindehaver Jytte Bilstrup har siden anvendt Azobè-træet til fremstilling af blandt andet plankeborde og bænke, og trods de aktuelle problemer i møbelbranchen oplever Thors-Design en stigning i henvendelserne fra både private, virksomheder og institutioner.

- Kontaktfladen omfatter alt fra skoler og andre institutioner, til virksomheder inden for byggeri samt landskabsarkitekter og anlægsgartnere, siger Jytte Bilstrup og fortæller, at idéen med genbruge bolværk skaber en respekt, der er begyndt at give adgang til spændende projekter rundt omkring i landet:

- Vi oplever i stigende omfang at blive taget med på råd, når det gælder forskellige anlægsopgaver. Vi oplever kort og godt, at vort design og hele grundideen med at genbruge bolværket, nyder stor respekt hos blandt andet landskabsarkitekter og diverse offentlige beslutningstagere.

Hos den vestjyske møbelproducent er finanskrise således ikke noget, der giver problemer med at sove om natten:

- Hvis man er født optimist, er der ingen grund til at hænge med hovedet, når krisen kradser lidt. I Thors-Design ser vi derfor med fortrøstning på 2009, fastslår Jytte Bilstrup.

Thors Design er blandt de 32 partnere, der i efteråret rykkede ind i det nyetablerede House of Dreams i Vallensbæk.

Kilde: Thors-Design

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078