23948sdkhjf

Moelvens bedste år siden 2007

I 2016 steg omsætningen med 6,8 procent til 10,350 mia. norske kr. Driftsresultatet steg samtidig med 56 procent til 335 mio. norske kr. Det oplyser Moelven i en pressemeddelelse.

Koncernchef Morten Kristiansen i Moelven siger imidlertid, at driftsresultatet for årets sidste kvartal på 64 mio. norske kr. er på samme niveau som året før.

- Driftsindtægterne i fjerde kvartal faldt med 1,1 procent til 2.456 mio. norske kr.. Reduktionen skyldes salg af virksomhed, siger Morten Kristiansen.

Er tilfreds
Koncernchefen er godt tilfreds med året.

- Vi har passeret 10 milliarder i omsætning, og samlet set er driftsresultatet forbedret med 23,5 procent. Dette skyldes hovedsageligt fortsat tilfredsstillende efterspørgsel efter produkter fra koncernens træmekaniske virksomhed og et godt og sundt aktivitetsniveau i projektdivisionen Byggesystemer, siger Morten Kristiansen.

Effektive tiltag
Han siger, at årsagen til det gode driftsresultat er omstruktureringer og effektiviseringstiltag i flere af koncernens virksomheder.

- Forbedrings- og effektiviseringsarbejdet videreføres, og der er spændende projekter i gang i hele koncernen. De to største savværker, vi har i Sverige – Moelven Valåsen AB og Moelven Notnäs AB – gennemgår en stor organisationsmæssig ændring.  Samtidig planlægges der investeringer på omkring 160 mio. svenske kr. i maskiner og udstyr. Tiltagene skal være gennemført i sommeren 2019. Målet er, at disse enheder skal blive vores mest effektive og lønsomme, siger Morten Kristiansen. 

Samordnet satsning
I januar 2017 blev det besluttet at overføre virksomheden Moelven Tom Heurlin AB fra divisionen Timber til divisionen Wood fra og med årsskiftet. 

- Selskabet har ikke opnået tilfredsstillende lønsomhed med sin strategiske kurs rettet mod eksport og vil nu i stedet blive samordnet med divisionen Wood, hvor der satses på det skandinaviske hjemmemarked. Dette vil på sigt styrke divisionen Woods satsning på overfladebehandling af træ og interiørpaneler og give positive resultatmæssige effekter, siger Morten Kristiansen. 

Gode udsigter
I Norge udviser fastlandsøkonomien vækst, og oliesektoren svækkes mindre. I Sverige nedjusteres aktivitetsforventningerne noget efter en periode med meget høj aktivitet.  Resten af Europa har fortsat en marginal positiv væksttakt.

- For koncernen samlet set forventes driftsindtægterne at stige i et vist omfang. Programmet for driftsforbedring og strukturering af koncernen i henhold til strategiplanen fortsætter med høj intensitet og vil bidrage til øget lønsomhed i den underliggende drift, siger Morten Kristiansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079