23948sdkhjf

Flere nedskæringer i svensk træindustri

Södra Timber, Rottneros og Siljan Timber tager alle konsekvensen af svære markedsbetingelser.
Krisen kradser i den svenske træindustri, og i denne uge har endnu tre virksomheder varslet afskedligelser. Hos Södra Timber - der har 50.000 sydsvenske skovejere under sig - står omkring 50 fuldtids- og 12 deltidsansatte til fyring:

- Hele savværksbranchen er inde i en dyb lavkonjunktur, som ventes at fortsætte et par år ud i fremtiden. For at få balance mellem produktion og salg må sortimentet delvist ændres og kapaciteten skal reduceres, forklarer koncernchef Peter Nilsson til Skogsland.

Ændringerne betyder, at blandt andet, at Södra’s savværk i Traryd halverer produktionen fra 100.000 til 50.000 m3 pr. år.

Hos Siljan Timber - der blandt andet producerer gulve og paneler - skal godt 50 ansatte til at se sig om efter et nyt arbejde:

- Der er total stilstand på markederne. Jeg har aldrig oplevet noget lignende på trods af, at jeg har arbejdet her siden 1970’erne, siger koncernchef Stefan Graaf.

Også papirmasseproducenten Rottneros - der årligt omsætter for godt 3 mia. svenske kroner - må skære ned som følge af dalende efterspørgsel. Det betyder, at den ene af virksomhedens tre svenske produktioner fra april går fra seks til fem skiftehold. Ændringen berører godt 10 medarbejdere:

- Det er naturligvis meget trist, at vi tvinges til at fjerne et skift. Men jeg må blot konstatere, at vi - ligesom den øvrige masseindustri - må tilpasse os det vigende marked, siger koncernchef Olle Dahlin.

Kilde: Skogsland

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422