23948sdkhjf

Nyt møbelfirma vil sælge 2.000 stole i år to

Siden september har en ny aktør, True North Designs, stille og roligt gjort sin entre på det danske marked for designmøbler.

Virksomheden har etableret sig hos forhandlere som Illums Bolighus og Jørgen C. Nielsen på Sjælland og Rosborg og Brdr. Sørensen i Jylland. Derudover har virksomheden etableret forhandlere på Island og i Australien.

Forud for de mange forhandleraftaler er gået mange timer med design og udvikling af virksomhedens produktprogram – der lige pt. rummer to stole og et bord – og ikke mindst indgåelse af en aftale med Kvist Industries om produktionen af stolen "Salon Chair" og bordet "Salon Table", designet af Asger Soelberg.

Det er dog ikke Asger Soelberg, der står i spidsen af virksomheden – det gør tidligere ejer af MonoCPH, Martin Colberg. Han har efter års fravær fra møbelbranchen fundet vej tilbage.

-  Da jeg solgte min andel af MonoCPH i 2012 forlod jeg møbelindustrien. Jeg troede egentlig at jeg var færdig med møblerne, men når man kalder sin gravhund Hans (efter i Hans J. Wegner, red.), så ved man, hvor man hører til, fortæller Martin Colberg.

To prototyper og en forretningsplan

Da beslutningen om at vende tilbage til møbelbranchen var truffet, startede Martin Colberg og hans ven og designer Asger Soelberg ud i 2015 med at slå streger og bygge prototyper. Og det var netop to prototyper, der banede vejen for samarbejdet med Kvist Industries.

- Jeg var godt klar over at Kvist Industries får mange henvendelser. Derfor byggede vi to prototyper af Salon-stolen og stykkede en super stærk forretningsplan sammen og så tog jeg til Årre, fortæller Martin Colberg om startskuddet til samarbejdet med Kvist Industries, der i øjeblikket producerer både Salon-stolen og Salon-bordet.

Det skal på længere sigt blive til meget mere.

-  Lige nu regner Kvist på, hvad det koster at fremstille en barstol, og Asger og jeg har lavet tegninger til en salonstol. Derudover arbejder vi på en stabelbar massiv træstol, fortæller Martin Colberg.

Han forventer, at de tre produkter kommer på markedet i løbet af 2017.

600 stole og eksport

Ambitionen for True North Designs er stor, og der er allerede indgået samarbejdsaftaler med forhandlere i både ind- og udland. Rent afsætningsmæssigt ligger man heller ikke på den lade side.

- Der skal laves op mod 600 stole det første år og så 2.000 stole året efter. Vi har siden september solgt lidt over 100 stole, fortæller Martin Colberg.

Det er dog ikke Salon-stolen alene, der skal bære forretningsgrundlaget. Ud over Salon-møblementet sælger True North Designs også stolen Pandora designet af Carsten Buhl. Den produceres hos Findahl, der også producerer Carsten Buhls andre designs.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532