23948sdkhjf

Her er Dd's nye topchef

Feltet af nye direktørkandidater var stærkt, fortæller designorganisationen Design Denmark (Dd)

Men Henrik Weiglin, som i forvejen var vicedirektør i Dd, var stærkest, og han er allerede tiltrådt som topchef og afløser nu Morten Grøn, som 1. oktober forlod Dd for at tiltræde som direktør hos det svenske medicinalfirma Sobi.

- Med Henrik får vi en sjælden kombination af driftssikkerhed, forretningsforståelse og visionært udsyn. Samtidig er vi rigtigt godt tilfredse med at skabe en direktionsstruktur, der også føjer kreative og designfaglige kompetencer til Design denmarks daglige ledelse, siger Martin Delfer, som er bestyrelsesformand for Dd.

Den nye direktionsstruktur betyder, at bestyrelsesmedlemmet Abelone Varming indtager en rolle som udviklingsdirektør. Hun har en mangeårig baggrund som partner i designvirksomheden Punktumdesign.

- Abelone er en stærk designfaglig profil, som har talent for at opbygge relationer mellem medlemmer, virksomheder og samarbejdspartnere. Og de to har tilsammen de kompetencer, vi mener, der skal til, for at videreudvikle vores projektorganisation og sikre fagligt relevante events og projekter, der involverer vores medlemmer endnu mere, siger Martin Delfer.

Dd blev en realitet for cirka 3 år siden, hvor man sammenlagde designbranchens organisationer.

Henrik Weiglin glæder sig til at sammentømre branchen yderligere fra sin stol som branchedirektør.

- Jeg tror på, at netop alliancerne – mellem designere og virksomheder, mellem skoler og erhvervsliv, mellem globale udfordringer og danske designløsninger, og mellem offentlige og private spillere, er dét, som skaber værdi og forretning for den enkelte designer og for branchen som helhed. Danske designere har den innovationskraft, verden har brug for. Vi skylder ganske enkelt hinanden at satse på det kreative felt, der er med til at løse udfordringer inden for alt fra velfærds- og borgerservice, til vand, klimateknologi, farma og medico. Vores kreative branche er højrelevant for individ og samfund, og det glæder jeg mig til at styrke internt og vise eksternt, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078