23948sdkhjf

Amerikansk hæder til dansk design

11 danske designprodukter er netop blevet belønnet med den prestigefyldte amerikanske Good Design-pris. Hos brancheforeningen Danish Design Association glæder man sig over, at det ikke længere kun er klassikerne, der skaber opmærksomhed.
Dansk design er igen begyndt at få fodfæste i udlandet, hvilket hele 11 priser fra amerikanske Good Design er et klart og håndfast bevis på. Udviklingen vækker naturligvis glæde hos Danish Design Association og direktør Gitte Just:

- Det er superflot. Jeg kan ikke erindre, at så mange forskellige danske designprodukter samtidig har fået en amerikansk pris, der har høj status og et godt ry. Vi oplever en større bevågenhed omkring dansk design, og især at det er meget andet end klassikerne, siger DDA-direktøren til Børsen og fortsætter:

- Fokus er kommet tilbage, og jeg tror, det er en kombination af, at branchen er vågnet op og gør opmærksom på sig selv i udlandet, ligesom Index har betydning, fordi prisuddelingen har fået en rolle på den internationale scene, fastslår hun.


Følgende danske produkter har modtaget en pris under årets Good Design-uddelinger:
”Wishbone-stumtjener” (busk+hertzog)
”Plasma-bænk” (busk+hertzog)
“One Chair” (Anders Nørgaard Design)
“3B Bagagehåndteringssystem” (CPH Design)
“Unidrain Bathroom Wellness Centre” (Unidrain/Claus Dyre)
“Eva Solo-serviet” (Tools Design/Claus Jensen)
“Eva Solo-boks” (Tools Design/Claus Jensen)
“Eva Solo-termovandflaske” (Tools Design/Claus Jensen)
”Lindberg Temple 16 Eyewear-briller” (Lindberg)
“Slights-briller” (Designit)
”Be” (GN Resound)

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079