23948sdkhjf

Billigmøbler bedst i modvind

Producenter af prisbillige basismøbler vil sandsynligvis være dem, der kommer bedst ud af den økonomiske krise.
Tallene er endnu ikke opgjort, men 2008 ligner et år med en samlet omsætningsnedgang på knap to mia. kroner hos den danske møbelindustri.

Keld Korsager - administrerende direktør hos Møbel & Interiør Brancheforeningen - frygter yderligere fald i 2009, men trods den dystre udvikling er der lys i mørket for producenterne af billigmøbler:

- I nedgangstider er det nemlig den slags møbler, som er mindst påvirkede af, at forbrugerne tænker sig om mere end én gang, før de lukker op for tegnebogen, forklarer han.

Keld Korsager peger selv på Tvilum-Scanbirk som en af de bedre stillede møbelvirksomheder. Den østjyske plademøbelproducent har Jysk og Ikea blandt sine største kunder, og de to kæder markerer sig for øjeblikket som nogle af de bedst sælgende forhandlere - netop fordi de handler med varer, som de fleste har råd til.

Keld Korsager angiver voldsomme prisstigninger på både råvarer og energi som en væsentlig årsag til branchens problemer. Blandt andet er priserne på massivtræ og spånplader vokset med henholdsvis 35-40 % og 40-50 %, og det har sat dækningsbidraget under pres.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096