23948sdkhjf

MGTS Group vil tredoble sin produktion

Det går strygende for den danske juletræskoncern, som over de næste syv år vil øge den årlige produktion fra 3,5 til over 9 mio. nyplantninger.
Fynske MGTS Group forventer, at det globale marked for juletræer i løbet af de næste syv år vil vokse fra de nuværende 65 mio. om året til et tal i omegnen af 80 mio. Samtidig ventes markedsandelen for normannsgraner at stige fra 50 til 65 %, og det får nu koncernen til at planlægge en markant vækst i produktionen af netop denne træsort.

I dag planter MGTS årligt 3,5 mio. nye træer, og det tal skal frem mod 2015 øges til 9 mio.Ifølge administrerende direktør Peter Østbjerg er det især de østeuropæiske markeder, der er udset som aftagere til de mange nye træer:

- Efterspørgslen vil fortrinsvis vokse i Østeuropa. Her har folk tidligere selv hentet mange »vilde« træer ind af vidt forskellige sorter, og desuden har plastiktræer fyldt en del. Men i takt med at købekraften kommer, vil man også gerne have duften og prestigen i et godt kvalitetstræ, siger han til Børsen.

Simmelbrogaard Holding - der er moderselskab for MGTS Group - realiserede i 2007/07 et resultat før skat på 49,7 mio. kroner og har en bogført egenkapital på lige under 100 mio.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094