23948sdkhjf

Dørproducent tilbyder nu kunstige computerdøre

Det kræver en god forklaring, og den findes.
Digitaliseringen har i høj grad ramt byggebranchen, hvor flere og flere tegnestuer anvender såkaldte BIM-modeller til design af bygninger. Denne udvikling har det Jeld-Wen-ejede dørmærke Swedoor taget til sig, og en stor del af produktsortimentet tilbydes nu som BIM-objekter til gratis download med endnu flere på vej.

- Introduktionen af BIM-modeller kommer til at ændre byggebranchen for altid, siger Peter Sejling, salgsdirektør for Jeld-Wen i Nordeuropa.

En BIM-model er et digitalt byggesæt på computeren, som består af forskellige BIM-objekter - en slags digitale legoklodser eller byggesten. Objekterne kan være vægge, gulve eller døre, der alle udgør hver sin klods i det samlede byggesæt, og i hvert objekt er der produktinformation.

Henter man så en BIM-dør hos Swedoor, kan man dermed anvende objektet i sin BIM-tegning af et hus på computeren.

- Takket være større digitalisering af designfasen gøres produktinformation meget let tilgængeligt for arkitekter og ingeniører på alle tider af døgnet og uden omkostninger. Arbejdsgangen effektiviseres markant, samtidig med at bygningerne kvalitetssikres på et endnu højere niveau, også over lang tid, siger Peter Sejling om Swedoors BIM-satsning.

- Hele byggebranchen kommer på sigt til at spare både tid og penge, for BIM-informationerne skaber en ubrudt informationskæde fra design og konstruktion til vedligeholdelse og til sidst nedrivning ved slutningen af bygningens levetid mange år senere, siger han.

Swedoors virtuelle BIM-døre - i alt 200 forskellige objekter - er gratis at få, og der er allerede fundet over 150.000 downloads sted og antallet af downloads vokser for hver dag, fortæller Peter Sejling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141