23948sdkhjf

Løvtræspriser op mod 20 % lavere end sidste år

Først inden for de seneste uger er der kommet gang i aftalerne mellem skovejere og indkøbere Tyskland. Forsinkelserne har taget toppen af priserne, som ligger 5-20 % under vanligt niveau.
Ifølge branchebladet Euwid er det tyske marked for løvtræ præget af en usædvanlig tilbageholdenhed fra købernes side.

En væsentlig faktor er naturligvis den finansielle krise, men derudover spiller det ind, at flere savværker fortsat har lagerbeholdninger tilbage fra sidste sæson.

Eftersom aktiviteten i blandt andet byggeriet lige nu er lav, har behovet for nye leveringer således ikke været så stort som vanligt, og det har indskrænket skovejernes afsætningsmuligheder markant.

Eksport kan falde med 50 %
I Tyskland har situationen ramt såvel eksporten som den indenlandske handel. For eksportørerne er problemet, at den kinesiske forædlingsindustri - som generelt er en væsentlig aftager af tysk ege- og bøgetræ - har svært ved at opretholde sit salg i USA.

Kineserne har derfor har skåret markant ned på importen af råmaterialer, og eksperter forudser, at udviklingen kan reducere Tysklands eksport af bøg og eg med op mod 50 % i december.

Den lave efterspørgsel har allerede haft indvirkning på priserne, der rapporteres mellem 5 og 20 % under sidste års niveau.

Kilde: Euwid

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07