23948sdkhjf

Vinduesproducent satser på det sikre

Hos Obbekjær Maskinsnedkeri er det de gamle og velkonsoliderede virksomheder, der fylder mest i ordrebogen, og trods stor travlhed holder ledelsen igen med at ansætte nye folk. Det har skabt en sund forretning.
Specialvinduer til fredede bygninger og fokus på de ’sikre’ kort i byggebranchen er blandt de ingredienser, der har gjort vinduesproduktion hos Obbekjær Maskinsnedkeri til en sund forretning. Ordrebogen er fyldt godt op langt ind i næste kalenderår, og det har den stort set altid været:

- Selv om ikke alle år har været lige givtige, og vi tilbage i 70’erne og 80’erne har haft enkelte år med beskedne underskud, har vi altid haft travlt, fastslår Erling Jørgensen over for Erhvervsbladet.

Erling Jørgensen udgør den tredje generation i virksomheden, og selvom han egentlig har givet stafetten videre til sønnen Thomas, er han fortsat dybt involveret i familieforetagendet. I denne uge er han fx i Irland for at besøge kunder, og der skal mere end en global finanskrise til at slå 62-årige Jørgensen ud af kurs:

- Selv om der er finanskrise, er der fortsat mennesker, der tjener penge, og aktiehandlere, der forstår at drage fordele af situationen. Vi må knokle lige så hårdt for ordrerne som alle mulige andre, men vi mener også, der er muligheder i byggebranchen. Det nytter ikke at sætte sig hen og græde, fastslår han.

Lille og fleksibel
Obbekjær Maskinsnedkeri beskæftiger 20 mand, og ifølge Erling Jørgensen gør virksomhedens størrelse det nemt at tilpasse sig markedet og omstille sig til nye opgaver. Blandt andet derfor er man - travlheden til trods - tilbageholdende med at udvide medarbejderstaben:

- Lige nu burde vi egentlig tage flere folk ind for at følge med, men vi må også være realistiske. Der vil nok komme en nedgang. Vi har rigtig gode og dygtige medarbejdere, som jeg nødigt vil sige farvel til, og vi har slet ikke udnyttet alle vore salgsmuligheder, forklarer Erling Jørgensen.

Obbekjær Maskinsnedkeri er etableret i 1885 og producerer vinduer og døre i kernetræ og træ/alu. Virksomhedens særkende er udvikling af døre og vinduer til fredede bygninger.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11