23948sdkhjf

Ejerskifte hos Engell Møbler

Svenske Furninova sælger Engell Møbler til virksomhedens direktør gennem fem år.
I 2003 blev Engell Møbler overtaget af Furninova, men den svenske møbelproducent har haft svært ved at tjene penge på foretagendet, der producerer sofaer og lænestole til blandt andre Ilva og Idemøbler.

Furninova har derfor nu besluttet at sælge sit danske datterselskab, og ny ejer bliver Henrik Lerche, som siden 2003 har fungeret som administrerende direktør i Engell.

Sidste år realiserede Engell Møbler et underskud på 5,1 mio. kroner, og også i 2006 blev resultatet negativt - dengang på lidt over 1 mio. kroner. Ifølge Erhvervsbladet vil også 2008 byde på røde tal, men herefter satser den nye ejer stærkt på, at det er slut med underskud.

Engell har de seneste år foretaget markante tilpasninger i organisationen. Medarbejderstaben er skåret ned fra 113 til omkring 30, skæring og syning er outsourcet til Polen, mens stelproduktionen nu foregår hos to virksomheder i det midtjyske.

Der foreligger ingen konkrete oplysninger om økonomien i ejerskiftet, men ifølge Erhvervsbladet har Henrik Lerche overtaget Horsens-virksomheden på ”gode vilkår”.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094