23948sdkhjf

Benjamin Hubert designer stol for Fritz Hansen

”Pair” er resultatet af tre års arbejde og mere end 30 prototyper.

Siden den første stabelbare stol, ”Myren”, designet af Arne Jacobsen i 1952, har Fritz Hansen været en pionér i brugen af formspændt krydsfinér med et visuelt organisk udtryk.

Med stabelstolen ”Pair” føjer den prisbelønnede britiske designer Benjamin Hubert og Fritz Hansen et nyt kapitel til virksomhedens fortælling om stoledesign.

- Benjamin er en inspirerende og innovativ samarbejdspartner. Han har formået at tilføre vores kollektion af stabelbare stole noget nyt med en stærk emotionel historie og på samme tid omfavne Fritz Hansens DNA. Med Pair har vi mulighed for at ramme ned i de individuelle ønsker og behov, vi ser i markedet, siger designchef Christian Andresen.

Sædet opbygges efter samme teknik, som også bruges i produktionen af Myren og Syveren – ni lag formspændt krydsfinér – og bygger således videre på Fritz Hansens arv og tradition. Sædet er sat sammen med et ryglæn i støbt polycarbonat med en 10 procents gennemsigtighed, der giver en glaslignende effekt.

Designeren bag Pair, Benjamin Hubert, står bag designvirksomheden Layer i London; et strategisk, industrielt designbureau, der hjælper virksomheder med at skabe nye innovative produkter.

Benjamin Hubert siger om Pair-stolen:

- Den repræsenterer et behov for fleksible løsninger, som imødeser det stadigt voksende krav fra markedet om individualitet og produkter, som kan skræddersyes til miljø og formål.

Benjamin Hubert er uddannet fra Loughborough University i 2006 i industriel design & teknologi. Flere af hans kreationer har været udstillet på den international designscene, og han har vundet talrige priser, heriblandt den prestigefyldte ”Design of the Year” ved The British Design Awards i 2010.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094