23948sdkhjf

Træ- og møbelindustrien under pres

En dugfrisk undersøgelse fra TIB viser, at den danske træ- og møbelindustri er sat under pres. På under ét år er hver 6. arbejdsplads forsvundet fra landkortet.
TIBs undersøgelse, der er foretaget via en rundspørge i forbundets afdelinger landet over, viser at ikke mindre end 2.807 arbejdspladser er nedlagt i 2008.

For at navigere sikkert igennem krisen, har flere virksomheder indgået arbejdsfordeling med deres medarbejdere, hvor medarbejderen har færre timer end normalt men får supplerende dagpenge i op til 13 uger.

Det er dog en løsning med begrænset holdbarhed, idet aftalerne der er indgået i december udløber i løbet af de første måneder af 2009. Til den tid vil virksomhederne igen skulle gøre status på ordrebeholdningen for at vurdere, hvorvidt der skal en nedskæringsrunde til eller ej.

- Hvis der ikke sker en positiv udvikling i byggeriet og dermed også træ- og møbelindustrien, så er der fare for, at de ansatte på arbejdsfordeling ender med at blive afskediget, siger Flemming Andersen, industrigruppeformand i TIB på forbundets hjemmeside.

Kilde: TIB

Læs mere om: TIB
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063