23948sdkhjf

Danmarks eksport falder

Varesalget i udlandet faldt i oktober med 4,2 %, og særligt industriens eksport er gået tilbage. Ifølge Danmarks Eksportråd skyldes det blandt andet, at virksomhederne i stigende grad mødes af toldmure på de udenlandske markeder.
En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at Danmarks vareeksport er gået 4,2 % tilbage i oktober sammenlignet med måneden før.

Af hovedvaregrupperne er det brændselsstoffer, der - med et fald på 6,9 % - tegner sig for den største procentmæssige tilbagegang fra september til oktober. Det mest betydelige fald skal dog findes blandt industriprodukterne, der udgør omkring halvdelen af Danmarks samlede eksport. Her er faldet på 1,628 mia. kroner, hvilket svarer til 4,9 %.

Ifølge Danmarks Eksportråd skal faldet blandt andet ses i lyset af, at danske virksomheder i stigende grad mødes af toldmure:

- Rusland har allerede hævet sine toldsatser. Argentina, Brasilien og flere andre lande har varslet, at det vil ske. De kan endda gøre det inden for de regler, der gælder i verdenshandelsorganisationen, WTO, uden vi kan komme efter dem. Så det skærper kravene til danske virksomheder betydeligt, siger Rådets chef - Anne Steffensen - til Erhvervsbladet.

Blandt andet derfor afholder netop Danmarks Eksportråd i dag en konference om finanskrisens konsekvenser for danske virksomheder på Christiansborg.

Sidste år nåede den danske eksport op på 883 milliarder kroner, hvoraf varer fra industrien udgjorde tæt ved halvdelen. Det gør Danmark til et af verdens største eksportlande, hvis det måles i forhold til vores bruttonationalprodukt eller indbyggertal.

Kilde: Danmarks Statistik / Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5