23948sdkhjf

Kongelig ære for et eksporteventyr

Annette Rachlin har med virksomheden Furniture from Scandinavia gjort så meget for dansk møbeldesirgn i USA, at det fortjener en pris.

Og den har hun netop modtaget ved en cermoni på den danske ambassade i Washington DC, Kronprins Frederik overrakte hende Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje på opfordring fra Møbelproducenten Fritz Hansen.

- Annette Rachlin har gennem snart mange år været en tæt og loyal partner for Fritz Hansen i USA. Hendes viden om dansk møbeldesign er i særklasse og hun formår at formidle dette til kunder og klienter med en passion og indsigt der i den grad har skabt resultater. Specielt har salget af Poul Kjærholm kollektionen været bemærkelsesværdigt - også i et globalt perspektiv. Jeg er meget glad for, at Annettes ekstraordinære indsats for dansk design nu anerkendes med denne æresmedalje, siger Sofie Lindahl-Jessen, global salg- og marketingdirektør hos Fritz Hansen.

I de sidste 20 år har Annette Rachlin som importør 16 danske designbrands og som indretningsarkitekt fået danske møbelklassikere ind på de bonede gulve i flere offentlige instanser, store advokatfirmaer og private hjem.

- Det har været en både fascinerende og udfordrende proces at være med til at genintroducere og omplante vores enestående møbelklassikere, samt deres efterkommere, til det 21. århundredes USA. Det er en jordbund, meget forskellig fra den verden hvor møblerne i sin tid blev skabt og det er en spændende oplevelse at være med på den rejse hvor USA igen er begyndt at omfavne dansk møbelkunst, sagde hun i forbindelse med medaljemodtagelsen.

Hun flyttede til Washington DC i 1990 sammen med husbonden Samuel Rachlin, som var USA-korrespondent for TV 2.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078