23948sdkhjf

Roon & Rahn kan nu skrive "Made in Denmark"

Ungt designhus har valgt dansk frem for udenlandsk til sit seneste produkt.
En industriel designer og en grafisk designer flyttede i 2014 ind i en delelejlighed i Aarhus. Det kom der hurtigt et designfirma ud af, og Roon & Rahn har blandt andet modtaget officiel prishæder fra Formland for det flytbare knagesystem Moodboard.

Hidtil har det unge designfirma trukket på produktionssteder i Asien og i Øst- og Centraleuropa. Nu har duoen for første gang valgt en dansk underleverandør til skoreolen Moodstand.

Dermed kan et Roon & Rahn-produkt for første gang få et stolt Made in Denmark-stempel. Et valg af både navn og gavn, mener Nicki van Roon.

- Det er befriende at man kan køre ned til snedkeriet og følge med I produktionen. Du kan forebygge fejl, følge med I processen og være præventiv, siger han.

- Det kan af og til være roulette, hvad der kommer ud af containeren, når det for eksempel kommer fra Kina.

At skoreolen bliver lavet hos Specialsnedkeriet i Vejen kan betyde, at ny produktion fra designhuset fremover bliver dansk, men ikke nødvendigvis at den eksisterende produktion, som især ligger i Polen, flytter hjem.

- Vi har brugt meget energi på at få det bygget op og det fungerer rigtig godt nu, så det vil blive ved med at køre igennem vores outsourcer, siger Nicki van Roon.

- Det er sat op på den måde, at vi kun har ét lager gennem vores nuværende outsourcer. Firmaet står for alt håndtering, produktion af emballage, pakning og kvalitetskontrol – også produkter fra vores danske leverandør, fortæller han.

Prisen for dansk produktion har slet ikke afskrækket Roon & Rahn. Den samlede økonomi var attraktiv, når man sammenholdt det med stigende transportomkostninger i Europa, som blandt andet skyldes stigende pallepriser i EU.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093