23948sdkhjf

Rusland på vej med udsættelse af toldafgift

Den russiske regering overvejer at udsætte indførelsen af en forhøjet toldafgift på tømmer med op til 12 måneder. Den nye afgift skulle ellers træde i kraft ved årsskiftet.
Fra og med årsskiftet har den russiske regering planlagt at øge eksportafgiften på tømmer fra 25 % af det fakturerede beløb (min. 15 euro/m3) til 80 % (min. 50 euro/m3).

Den russiske premierminister Vladimir Putin lægger nu imidlertid op til en udsættelse på mellem 9 og 12 måneder. Det skyldes, at den russiske regering ikke ønsker at forværre de i forvejen svære markedsforhold for aktørerne i branchen. I Rusland ligger det hjemlige trævaresalg på et meget lavt niveau, og træindustriens aktivitetsniveau holdes i høj grad oppe af netop eksport. Derfor vil det være fatalt for branchen, hvis eksportafgifterne sættes op netop nu.

I Sverige og Finland - som er blandt de største importører af russisk træ - modtages meldingen fra Putin med stor glæde. Udsættelsen giver nemlig de to landes virksomheder mulighed for at regulere deres indkøb og sprede disse ud, således at den nye russiske toldafgift ikke bliver så kostbar som først frygtet.

Allerede markante dyk i eksporten
Den russiske regering varslede i første omgang sin afgiftsregulering tilbage i februar 2007. Dengang lå afgiften på 10 %, og den er siden løbende blevet reguleret til i dag at ligge på de omtalte 25 %.

Trods udsigterne til en udsættelse, har de udenlandske handelspartnere allerede reageret kraftigt.

Kilde: Euwid

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063